november 5, 2012
Crostini met rucolapesto
Een restje rucola, ciabatta van een dag oud en wat kip werd een heerlijk hapje voor bij de aperitief.
TIP: Je kan de crostini’s nog verder ‘pimpen’ met bvb. een restje geroosterde kip, een plakje geroosterde aubergine & een schijfje tomaat, …
Whatever picks your fancy!
(bron beeld: shutterstock.com)
Crostini met rucolapesto
Ingrediënten
- 1/2 zakje rucola
- 3 EL pijnboompitten geroosterd
- 5 EL olijfolie
- 3 EL parmezaan
- peper en zout
- 1 teentje knoflook
Instructies
- Rooster de pijnboompitten kort in een droger pan. Je kan eventueel ook wat gepelde amandelen gebruiken als je geen pijnboompitten hebt.
- Mix de rucola, met de overige ingrediënten tot een grove pasta. Proef en kruid indien nodig nog een beetje bij met peper en zout.
- Als de pesto te droog is, kan je nog een beetje extra olijfolie toevoegen.
- Snijd de ciabatta in schijfjes van 1,5 cm en rooster ze in de broodrooster of oven.
- Bestrijk de geroosterde ciabatta met de rucola pesto en dien op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments